post __ No comments

  Bevrijdingsfestival 5 mei | Den Bosch

  memento / 1 mei 2017 / Geen categorie

  Op 5 mei spelen Valéry en pianist Maurits Fondse op het Bevrijdingsfestival in Den Bosch

  4FREEDOM

  10:30 – 11:00 uur

  Wat is goed? Wat is fout? En wat doe je allemaal om te overleven? Daarover gaat de voorstelling ‘Dansen met de vijand’. Zangeres en actrice Valéry van Gorp opent op 5 mei het ochtendprogramma met o.a. muziek uit de voorstelling ‘Dansen met de vijand’, samen met pianist Maurits Fondse. Het stuk is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Roosje Glaser, een Joodse danslerares uit Den Bosch wiens echtgenoot sympathiseert met de NSB. Haar eigen man verraadt haar uiteindelijk aan de nazi’s. Ze komt terecht in verschillende (concentratie)kampen waaronder kamp Vught, maar Roosje overleeft zelfs Auschwitz. Valéry van Gorp is op 4 mei ook te gast bij de herdenking bij Nationaal Monument Kamp Vught waar zij tevens met pianist Maurits Fondse zal spelen.

  Twan van den Brand kondigt Valéry van Gorp aan namens Nationaal Monument Kamp Vught; hij is lid van de Raad van Toezicht en journalist.

  Reserveer je ticket(s) (inclusief of exclusief lunch) via deze link.

  Website Bevrijdingsfestival

  Laatste nieuws