post __ No comments

  Reprise Dansen met de vijand

  memento / 20 maart 2018 / Dansen met de vijand, Janke Dekker Producties

  Reprise Dansen met de vijand

  Dansen met de vijand werd in april 2016 bedolven onder jubelende recensies van zowel vakpers als publiek. “Een verrassend klein juweel”; “Indrukwekkend docudrama”; “Een echte aanrader”. Vandaar dat de voorstelling dit seizoen in reprise gaat. Dansen met de Vijand vertelt het waargebeurde verhaal van Roosje Glaser. In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op het onvoorstelbare verhaal van zijn Tante Roosje, een Joodse danslerares van wie de echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB.

  Ondanks alles probeert Tante Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dat leidt tot bijna onmenselijke keuzes. Dit bizarre maar waargebeurde verhaal confronteert haar neef met dat ‘goed’ en ‘fout’ niet altijd zo simpel aan te wijzen zijn. En dat uiteindelijk iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden. Het verhaal van Roosje is juist in deze tijd weer pijnlijk actueel. Meer dan zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog zwelt het antisemitisme weer aan.

  (Janke Dekker Producties, 2018)

  De repetities voor de reprise van de voorstelling zijn deze week weer begonnen. De voorstelling zal in april en mei 2018 touren door Nederland, met Truus te Selle, Lykele Muus en Valéry van Gorp.

  Bekijk de website van Janke Dekker Producties voor de speellijst en meer informatie.

  Laatste nieuws