post __ No comments

  Vijfjaarlijkse herdenking ontruiming Kamp Vught

  memento / 16 september 2019 / Anke Taverne Producties, Geen categorie, Zang

  In september vond de vijfjaarlijkse openbare herdenking van de ontruiming van Kamp Vught plaats, dit jaar 75 jaar geleden. De ontruiming van het kamp betekende geen bevrijding van de gevangenen. Ze werden vlak voor de ontruiming gefusilleerd of per trein naar Duitsland afgevoerd. Veel gevangenen hebben de kampen daar niet overleefd.
  Tijdens de herdenking werden toespraken gehouden door nabestaanden, Khadija Arib en Ernst Hirsch Ballin. Samen met de Politieharmonie Oost-Brabant onder leiding van Martien Maas en gitarist Martijn Simkens verzorgde Valéry de muzikale omlijsting.

  Fotografie: Jan van de Ven

  IMG_6657IMG_6659Version 2IMG_6658 2