BIOGRAFIE

  in het kort

   

  In het najaar van 2022 zingt Valéry samen met het orkest de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Van 2019-2021 tourde ze in samenwerking met dit orkest in Vrij Land, een voorstelling rondom 75 jaar vrijheid in Nederland. In 2016 en 2018 speelde ze de rol van Roosje Glaser in de voorstelling Dansen met de Vijand van Janke Dekker Producties. Voor deze rol ontving ze in 2017 een Musical Award nominatie voor Aanstormend Talent.

   

  Met haar roots in dans geeft Valéry wekelijks Soul Movement. Dit doet ze onder andere bij Delight Yoga Amsterdam, waar ze ook haar Yoga Teacher Training heeft afgerond. In haar lessen creëert Valéry een veilige, non-competitieve ruimte voor alle niveaus – dansers en niet-dansers. Iedereen kan dansen. Vanuit de verbinding met adem, beweging en geluid kom je tot eigen expressie. Een directe, simpele manier om te luisteren, open te stellen, los te laten, te vertrouwen en het gevoel van ruimte en eenheid te ervaren in en om jezelf.

   

  In samenwerking met Parcours Learning is ze werkzaam als regisseur voor onder meer Philips, KPN en Samsung Nederland en België.

   

  Sinds 2014 is ze als presentatrice en coach betrokken bij internationaal educatie- en voorlichtingsproject Viruskenner, voor jongeren in Nederland, Suriname, Indonesië, Senegal en sinds 2019 ook in Italië. 

  studie & verdere projecten

   

  Na de vooropleiding aan de dansacademie volgde Valéry haar studies aan de Bachelor of Dance, vervolgd door de Master of Music – Muziektheater, waar ze cum laude is afgestudeerd (Fontys Hogeschool voor de Kunsten).

   

  Tijdens haar opleiding speelde ze in diverse producties. Daarna speelde ze o.a. in de musical Shrek van Albert Verlinde Entertainment. Ze schreef en speelde twee solovoorstellingen – Ik zie en Athenecomplex – in samenwerking met Evi De Jean. Daarnaast was ze te zien en horen in projecten van onder meer NPO3 | KRONCRV | Vertov | Moodfactory | Verzetsmuseum Amsterdam | NM Kamp Vught | Bevrijdingsfestival Nederland & Rubinstein Media.

   

  In het kader van de Internationale Aidsconferentie Aids 2018 in Amsterdam heeft ze samen met andere acteurs en makers een voorstelling voor jongeren over stigma en taboe rondom hiv en aids ontwikkeld en gespeeld, die op elke locatie realiseerbaar is. De voorstelling speelt nog steeds op aanvraag.